divendres, 17 de maig del 2013

Crònica del saló del còmic de Barcelona


Un any més he pogut assistir a aquest esdeveniment que s’organitza a Barcelona al voltant del món del còmic. És per això que aquest cop realitzaré la crònica de la meva estada aquests dies.
El Saló ha tancat les seves portes havent rebut 106.000 visitants, una xifra que demostra que el còmic atrau a gran quantitat de gent. I és que s'hi han realitzat una gran varietat d'exposicions, tallers, conferències i altres activitats que poden atreure a un públic molt divers.

El western ha estat el gran motor del Saló d'enguany, perquè s'ha realitzat una exposició que mostrava amb un total de 233 pàgines originals dels més destacats dibuixants del gènere, sent així la exposició amb més originals de còmics dedicats al Far West que s’ha realitzat a tota Europa. També s’ha realitzat una exposició commemorativa del 50è aniversari de “Los Vengadores”, de “La Patrulla-X” i el 75è aniversari de “Superman”. A més a més, dibuixants d’arreu del món van permetre mostrar els seus dibuixos, esboços... durant els viatges, que van formar part de l’exposició "Quaderns de Viatges".

Aquest any al Saló hi ha hagut gran quantitat d’autors convidats d’arreu del món, entre els estrangers destacar la presència de Kevin Eastman i Ciro Nieli, creadors de 'Les Tortugues Ninja'; també d’Adam Hughes un dels grans exponents en el dibuix del gènere femení; l’argentí Ariel Olivetti, dibuixant de superherois destacat pel seu realisme... Però també destacar la gran presència, i que cada vegada va en augment, dels dibuixants nacionals. És un luxe veure el gran nivell dels autors locals i que cada vegada es consoliden més en el mercat internacional del còmic.

L’espai dels videojocs també va ser un dels més sol•licitats, gràcies a la presentació que va realitzar Microsoft del videojoc 'Gears of War: Judgment', l’últim títol de la franquicia i que va comptar amb la presència de Waylon Brink, el director d’art del videojoc. Nintendo també tenia el seu expositor, presentant la Wii U, on el visitant tenia l’oportunitat de provar-hi una gran varietat de videojocs.




Personalment ha estat un dels Salons dels que he anat que més hi he gaudit, he pogut aconseguir les firmes dels autors que més m’agradaven després de llargues cues en les que he estat acompanyat per grans persones que he anat coneixent aquests anys i que fan que l’espera sigui molt millor.

He trobat gran quantitat i varietat d’expositors aquest any, ECC ha acaparat la majoria de la atenció amb "Before Watchmen", la seva gran aposta per aquest Saló. A més, és un dels stands que més autors ha portat.

 En definitiva, us recomano que si podeu visiteu un dels esdeveniments més importants de còmics que es realitzen a nivell nacional i internacional, amb gran quantitat d’activitats atractives per a tothom. El pròxim es realitzarà del 8 a l’11 de maig del 2014, així que ja sabeu, aneu reservant la data!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada