divendres, 25 d’abril del 2014

.hack//Legend of the Twilight (.hack//黄昏 の 腕輪 伝説 Tasogare no Udewa Densetsu)


Tornant a la cultura del còmic japonès, he volgut dedicar la present ressenya a una franquícia multimèdia que narra una relat molt complex i extraordinari, compost pel Project .hack i el .hack Conglomerate. M’he centrat, més específicament, en la sèrie manga de ciència ficció escrita per Tatsuya Hamazaki i dibuixada per Rei Izumi. Aquesta part de la història, narració auto conclusiva de vint-i-dos capítols, ens narra un de tants microrrelats que composa la amplitud d’aquesta inversemblant crònica a càrrec dels dos projectes.

Tots els capítols de .hack//Legend of the Twilight foren publicats a la revista japonesa Comptiq, i recollits en tres volums per Kadokawa Shoten, entre el juliol del 2002 i l’abril del 2004. A Nord-Amèrica arribaren, mitjançant una llicència de Tokyopop i Bandai Entertainment, entre el 2003 i el 2004. I finalment a casa nostra, s’encarregà la Norma Editoral, la qual separà el tercer volum en dues parts. Tot fou publicat entre el 2004 i el 2005.


L’univers de .hack està situat en un fictici RPG multi jugador massiu en línia anomenat The World. S’ubica en un context de principis del segle XXI, on Internet s’ha estès per tot el món i és accessible per a qualsevol. Degut aquesta xarxa mundial, el nombre de virus i atacs a la mateixa xarxa es dispara. En un intent de contrarestar aquesta situació es crea el Consell Mundial de la Xarxa (CMR), sota la supervisió de les Nacions Unides. Envà, els atacs i els virus segueixen devastant-ho tot al seu pas.

El 24 de desembre de 2005, un nou virus, el Petó de Plutó, ataca la xarxa. Tots els sistemes cauen, i tot allò que estava connectat a Internet es descontrola, inclús el sistema de defensa nuclear dels Estats Units. La Xarxa es restaura 77 minuts després, però es restringeix l’accés a la mateixa fins el 24 de desembre de 2007, data en la que surt a la venda The World. El joc és èxit de vendes arreu del món, degut al seu gran realisme i a la llibertat de moviments que ofereix, i el més important: per tenir la opció de jugar amb unes FMD, ulleres que permeten endinsar-se de ple en el joc i jugar-lo com si l’individu fos dins realment.


Partint d’aquesta premissa, comuna a tots els microrrelats, la narració de .hack//Legend of the Twilight, en concret, es centra en la història de dos bessons: la Rena i el Shugo. Els joves estudiants guanyen un sorteig d’una edició especial d’Avatars dels llegendaris .Hackers, coneguts com BlackRose i Kite. Endinsats en aquest RPG, en Shugo, sota el personatge de Kite, mor a mans d’un monstre de nivell 40 només començar el videojoc. De sobte, una jove pàl·lida i misteriosa anomenada Aura el ressuscita i li entrega un braçalet. A partir d’aquí comença el misteri del braçalet del Crepuscle, la cerca per retrobar aquesta enigmàtica noia i tot un conjunt de desaparicions.

La sèrie fou adaptada per a la petita pantalla sota l’anime .hack//Dusk. Es feren dotze capítols dirigits per Koichi Mashimo i Koji Sawai, i produïda per Bee Train.

Si després de llegir aquests quatre volums segueix la intriga per entendre tota la magnitud d’aquest ampli univers, s’ha de saber que ambdós projectes foren creats principalment per CyberConnect2 i distribuïts per Bandai Entertainment. I la sèrie continuà desenvolupant-se a través de diversos formats. Des de videojocs, to passant per anime, manga, i novel·les.

Project .hack va crear .hack//Buster, .hack//AI Buster 2, .hack//SIGN, .hack//Infection, .hack//Mutation, .hack//Outbreak, .hack//Quarantine, .hack//Zero, .hack//Another Birth, .hack//Liminality, .hack//4 koma, .hack//XXXX, .hack//Legend of the Twilight, .hack//Enemy i .hack//Frägment.

I .hack Conglomerate, seqüela del Project .hack, i que és un grup de companyies que engloba a Victor Entertainment, Nippon Cultural Broadcasting, Bandai Entertainment, TV Tokyo, Bee Train i Kadokawa Shoten, creà .hack//Roots, .hack//G.U., .hack//Cell, .hack//GnU, .hack//Alcor, .hack//Jack, .hack//Link, .hack//G.U.+ i .hack//G.U. Triology.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada