dimecres, 26 de març del 2014

Corrupció, sexe, foscor i sang

Tornant al pulp i al cinema negre, avui us parlaré de Frank Miller’s Sin City, un còmic que creà el que actualment es coneix com a neo-noir, un nou gènere de novel·la negra.

Sin City (Ciutat del Pecat) és una novel·la gràfica que es construeix a partir de vàries històries independents, creades totes elles pel guionista i dibuixant Frank Miller. Totes les històries es desenvolupen en una ciutat fictícia anomenada Basin City.

El còmic començà com a tira i posteriorment es convertí en novel·la gràfica, amb la casa Dark Horse Books, al 1991. Les tres històries en les que m’he centrat, i que he escollit per recomanar-vos, ens les va fer arribar la Norma Editorial, entre el setembre i el novembre del 2005. Aquell mateix any, les tres historietes, es dugueren a la gran pantalla amb la primera adaptació cinematogràfica, co-dirigida entre Robert Rodríguez i el propi Frank Miller.

La primera història que en Miller va crear va ser El duro adiós. La narració explica la història d’en Marv, un home violent i desil·lusionat que intenta trobar la persona que va assassinar a la seva estimada Goldie, la única dona que havia estat amable amb ell. En un principi aquesta anava a ser una única història auto conclusiva que rebria el simple nom de Sin City, però més endavant, l’autor decidí ampliar-ho i utilitzar aquest univers de ficció que havia creat per a vàries històries més.

La segona història fou La gran masacre. En aquesta història els protagonistes indiscutibles són en Dwight McCarthy, un llop solitari que no tem a la mort i vol honrar l’honor de la seva novia Shellie, cambrera del bar Kadies, i en Jackie Boy, un policia corrupte ex parella de la cambrera que la pegà el darrer cop que estigué a la seva casa.

I la tercera història fou Ese cobarde bastardo. En aquesta història és en John Hartigan, un dels pocs o l’únic policia honest i honrat de Basin City, salva a la Nancy Callahan d’una violació i un final terrible a mans de Roark Junior, l’únic fill del senador.


Les històries es narren des del punt de vista de cada protagonista, i destaquen per les abundants dosis de sexe i violència pròpies de la novel·la negra. El dibuix és en blanc i negre, distingint amb fort contrast un color de l’altre. D’aquesta manera es crea més tensió i impacte visual, ja que els grisos i els tramats no existeixen.

Sí ets amant de la novel·la o el cinema negre, aquest és un còmic imprescindible a la biblioteca de casa teva. I si vas començar per l’adaptació fílmica i et va provocar i captivar, va sent hora de que comprovis i llegeixis el naixement, d’on va venir i cap a on va anar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada